Meny

Om mig & böckerna


Min resa

2017 var året då jag tog ett beslut som förändrade mitt liv. Jag hade då pendlat i vikt under flera år och när min syster tragiskt gick bort i cancer blommade ett sockermissbruk ut i full skala. Samtidigt som jag tryckte ner godis gick vågen på andra hållet. Tillslut fick jag nog och gjorde upp med mig själv.


Idag har jag lagt om min kost och valt att göra mina egna recept som jag gärna delar med mig av för att hjälpa andra som är i samma sits. För att få fram dessa kalorisnåla men otroligt goda rätter, bakverk, drinkar, såser och annat gott spenderar jag massor av tid i köket för att hitta den perfekta kombinationen. Det jag stoppar i mig ska smaka gott trots att det inte innehåller massor av kalorier.
Detta har resulterat i en ny livsstil och definitivt helt nya kostvanor för både mig och hela min familj, men även för alla följare. I samband med mitt beslut år 2017 valde jag nämligen att öppna upp ett Instagram-konto där jag delar med mig av både recept och erfarenheter. Ett Instagram-konto som idag har över 49,000 följare och som även har fått en Facebooksida som komplement.

På dessa sociala medier delar jag både recept och tips som kan hjälpa människor som också vill förändra sina liv. För mig är det viktigt att alltid ta mig tid att svara alla som hör av sig. Det kan vara allt från frågor om recept till tips om hur jag själv gjort och tänkt i olika situationer. Jag vill självklart kunna inspirera andra att lyckas så som jag, men jag är alltid tydlig med att detta är ett sätt som fungerat för mig och att man själv måste hitta det som passar för just dig. Att följa mig på mina sociala kanaler kan vara ett sätt, att laga mat ur mina kokböcker kan vara ett annat.


2018 släppte jag min första kokbok ”Jennies Meny” som innehåller massor av blandade recept. Året efter kom uppföljaren ”Jennies familjefavoriter” med ännu fler av dessa smakrika och kalorisnåla recept. År 2020 lanserade jag den 3:e boken ”Lättlagat med Jennie” och 2021 kom bok nr 4: “Från Jennies Kök”. Under 2022 gjorde jag två böcker. En bak bok “Baka med Jennies proteinpulver” och sedan en ny kokbok ” Enkelt & gott med Jennie” Alla böckerna är fyllda med olika recept. Det som är utmärkande för dessa recept är att de är enormt enkla att följa. Dessa recept kan de flesta människor laga. Jag får aldrig nog av mitt kök och jag testar hela tiden nya varianter som jag alltid dokumenterar för att kunna dela med mig.


Det är inte bara kosten som jag förändrat utan jag har också en hel del träning på mitt vardagsschema. Bland annat är jag instruktör på ett gym där jag också kan inspirera och hjälpa människor.


Hoppas jag kan ge dig inspiration till att göra just dina förändringar, men gör dina egna val utifrån dina förutsättningar. Kika gärna in också på både instagram och Facebook där du hittar mig på: vvmattraning.

Böcker

Bok 1: Jennies Meny

Detta är den första boken av Jennie Kåreblom.

“Att stå i mitt kök och ta fram hälsosamma recept är något jag älskar. Jag vägrar att tumma på smakerna bara för att det ska vara smalmat. Vem vill sitta och äta smal mat som inte smakar bra?
Nä inte jag! Hos mig ska man kunna njuta av mycket sås, goda köttbullar eller varför inte en härlig bakelse utan att för den skull sitta och tänka – nej nu blev det för mycket.

Jag har ätit god mat igenom hela min viktresa och njutit under tiden. Hoppas du blir inspirerad av alla mina recept i denna boken och glöm inte att njuta.” – Jennie Kåreblom

 

Beställ
Bok 2: Jennies familjefavoriter

Boken ”Jennies familjefavoriter” är en uppföljare till min första bok: ”Jennies Meny”.

“Då jag älskar att stå i mitt kök och ta fram nya recept så skapar jag hela tiden en massa nytt, och med tillräckligt många recept så att jag kunde fylla en bok, så blev valet enkelt. Klart att jag skulle samla dessa i en bok till, till alla som vill ha det. Så det är en bok med en härlig blandning av allt som jag och min familj gillar, så helt enkelt en gott & blandat bok.

Men vad är det som gör min bok speciell? Jo det är att jag tagit fram goda och välsmakande recept men med få kalorier. Jag vägrar att tumma på smakerna! Mina recept smakar som vanlig mat men med en bråkdel av kalorier.” – Jennie Kåreblom

 

Beställ
Bok 3: Lättlagat med Jennie

Detta är den tredje boken av Jennie Kåreblom, full av nya härliga recept.

”Jag får aldrig nog av mitt kök och jag testar hela tiden nya varianter som jag alltid
dokumenterar för att kunna dela med mig. Detta har nu mynnat i denna den tredje kokbok
som även den är full av välsmakande, inspirerande, enkla och kalorisnåla recept.” – Jennie Kåreblom

 

Beställ
Bok 4: Från Jennies kök

I denna, min fjärde bok, har jag återigen testat mig fram till recept på god mat med mindre kalorier. Det är som vanligt en blandning av härligt välsmakande och enkla maträtter, bakverk, bröd, soppor och såser mm. Det som är speciell med denna bok är att det även finns frukostförslag som ger en perfekt start på dagen.   

 

Beställ
Bok 5: Baka med Jennies proteinpulver

Bok nummer 5.
Under många år har jag använt mig av proteinpulver när jag bakar.
Nu har jag även fått möjligheten att ta fram ett eget proteinpulver utifrån
de önskemål och kriterier som jag vill att ett pulver ska ha.
I denna bok hittar du 27st kalorisnåla och smarriga recept på allt från bakverk till bröd och baguetter.
Allt är naturligtvis gjort med mitt proteinpulver. Proteinpulvret beställs separat. Se mer information på startsidan.

Bok 6: Enkelt & Gott med Jennie

Detta är Jennies 6:e bok som är fylld med nya härligt “lätta” recept.

“Jag älskar att ta fram nya recept där jag vägrar att tumma på smakerna, dom ska sitta där.
Men kalorierna trollar jag gärna bort. Denna boken innehåller en ny härlig mix av allt det som jag älskar.
Enkla maträtter, bröd, såser, och så klart lite sötsaker.
Jag hoppas att den även ska inspirera dig till bra matvanor” – Jennie Kåreblom

 

Beställ
Bok 7: Lite av varje med Jennie

Detta är Jennies 7:e bok som är fylld med 30st nya härligt “lätta” recept.

“Jag älskar att ta fram nya recept där jag vägrar att tumma på smakerna, dom ska sitta där.
Men kalorierna trollar jag gärna bort. Denna boken innehåller en ny härlig mix av allt det som jag älskar.
Enkla maträtter, bröd och så klart lite sötsaker.
Jag hoppas att den även ska inspirera dig till bra matvanor” – Jennie Kåreblom

 

Beställ
Ta Kontroll

”Ta Kontroll” är en enkel matdagbok för dej som vill nå framgång med vikt, mått och mat.

Innehåll:
En sida där man fyller i mått och vikt på veckobasis så man enkelt får en överblick över sin utveckling.
Alla veckodagar under en 8 veckors period som är färgkodade där man enkelt fyller i vad man äter och dricker.
Längst bak finns ett par sidor med egna anteckningar.
Innehåller även några av Jennies favoritrecept samt lite tips och inspiration.

Ta kontroll säljs lite då och då när vi får in den i lager

Pris: 109:-

Beställ

Säljperioder

Varför kan man inte alltid köpa böckerna?

Det enkla svaret är helt enkelt att vi göra allt själva. Vi har inget förlag i ryggen som hjälper oss. Vår familj gör alla delar. Allt från orderhantering till leverans. Vi har inte heller något stort lager av böcker. När vi öppnar upp för beställning så tar vi emot order i två veckor. Efter dessa två veckor så trycks böckerna. De betyder att alla som beställer är garanterade att få sina böcker. Ingen behöver bli utan på grund av att böckerna riskerar att bli slutsålda eftersom vi inte är begränsade av ett lagerantal. Varje gång vi säljer kan också vara den sista.